Feldíszítetted már a lakást és még sincs igazán karácsonyi hangulatod a nagy hajtás miatt? Vagy még csak most fogsz neki látni az ünnepi dekoráció felhelyezésének. Hoztam pár nagyon inspiráló ötletet a karácsonyi hangulat teremtéshez. Olyan jó ez az időszak, mert ilyenkor sokkal többet dekorálhatunk, elő kerülnek az 1 éve nem látott díszek, piros, csillogó dolgok, karácsonyos mécsestartók, párologtatók , és a saját készítésű karácsonyi dekorációk.

Gyerünk vágj bele, idén dekoráld ki az egész lakást, öltöztesd ünnepi díszbe az otthonod, így te is sokkal könnyebben tudsz ünnepi hangulatba kerülni. Lehet, hogy túlzásnak tűnik az elején a sok piros, meg a gömbök mindenhol, fenyőágak, füzérek, csillagok, de amikor megnézed  végeredményt, azt fogod keresni, hogy hova lehetne még tenni egy kicsi zöldet, egy kicsi gyertyát.

Pár éve nálunk is a karácsonyfa, az adventi koszorú, egy két extra gyertya, az ablakon esetleg egy csillag és a mézeskalács házikó jelezte, hogy jönnek az ünnepek, és hogy karácsony van. Aztán évről évre szereztem be extra dekorációs kellékeket, és gyártottam le a házi készítésű díszeket, amiket minden évben újra és újra elő tudok venni. Most már ízlésesen mindenhol ünnepi a hangulat. Ilyenkor általában elteszem az olyan dekorációkat, amik nem illenek az adott ünnephez. Azért is jó ez, mert januárban, amikor kedvenc ünnepem díszei lekerülnek, akkor kicsit megörül, amikor kinyitom a dobozt, és ott vannak az 1 hónapja nem látott már inkább tavaszra, nyárra emlékeztető csecsebecsék.